Mijn verhaal met vloerlampen

Het was kijken en zwoegen, piekeren en overdenken. Zo was ik telkens in de weer om het beste interieur voor mijn woonplek samen te stellen. Elke keer als ik naar een nieuwe plek verhuisde probeerde ik immers een totaal nieuwe draai aan mijn huiselijke omgeving te geven. Ik wilde iets nieuws, iets unieks, iets speciaals. Ik wilde dat mijn interieur een reflectie van mezelf zou zijn. Hoe ik in die tijden naar mezelf keek, hoe ik overkwam als persoon. Kortom, ik gooide vaak genoeg het roer totaal om. Nieuwe vloer, nieuwe kozijnen , nieuwe banken, alles kwam aan bod. In mijn mening is verlichting hierin het belangrijkste. Immers draai alles om hoe de lichtval in de kamer is. Hoe wordt het meubilair of de vloer zichtbaar gemaakt,want zonder passend licht komt de schoonheid van het geheel niet naar de voorgrond, het blijft in de duisternis.

Daarom zie ik lampen, in elke maten en soorten, als schilders van de esthetische kant van de kamer, de beleving. Specifiek nemen vloerlampen daar een essentiële rol in. Het zijn staande objecten in de kamer die in principe als één met de vloer gezien kunnen worden, mits ze bij het interieur passen natuurlijk. Vloerlampen hangen niet, ze zijn niet aan de wanden vastgesteld, het zijn onafhankelijke entiteiten die in mijn ogen het meubilair afmaken. Immers zijn ze tastbaarder dan hang- of wandlampen, ze staan naast je bank, ze nemen plek op de vloer in en je raakt ze nagenoeg constant aan. Daarom vind ik het oh zo belangrijk dat er vloerlampen in de kamer aanwezig zijn. Ze zijn het puntje op de i als het om verlichting gaat.

Ja, hanglampen verlichten de hele kamer, maar als je van dichtbij in fijn licht wil baden dan zijn vloerlampen daar voor je. En voor elke stijl of trend aanwezig op de markt is er wel 1 vloerlamp te vinden. Het zijn. Kortom, voor iedereen is er wel een vloerlamp te vinden die net die extra beleving kan brengen. Klassiek, modern, industrieel of voor kinderen, het is allemaal te vinden. Daarom ben ik er zo dol op, ze brengen licht nader tot je toe, tot waar je daadwerkelijk naar wilt kijken.

Klassieke vloerlampen passen perfect in een interieur wat de oude stijlen van vroeger met zich mee draagt. Zo zijn ze authentiek en stralen veelal een victoriaanse stijl uit. Ook zijn ze vaak in de Jugendstil stijl te vinden. Vaak hebben klassieke vloerlampen dus bruine en crème kleuren, gecombineerd met organische en vloeiende ronde vormen die je vaak bij klassieke lampen ziet.

klassieke vloerlamp brons

Moderne wandlampen kunnen gezien worden als het tegenovergestelde. Deze zijn qua kleur en vorm weer heel anders. Moderne vloerlampen zijn strak, symmetrisch, wiskundig en vaak simplistisch. Industriële vloerlampen bieden daarentegen een combinatie van deze 2 stijlen. Het kunnen zowel ouderwetse stoere fabriekslampen, als strakke, moderne en robuuste industrielampen zijn. Vloerlampen in deze zijn hebben dus iets weg van het stoere en ruige van de fabriek.

moderne vloerlamp

Kindervloerlampen zijn natuurlijk in allerlei vrolijke en prettige vormen en designs te vinden als olifanten, autotjes of een hart. Het zijn de perfecte sfeermakers voor de kleintjes. Al om al heb ik door de jaren heen verschillende stijlen vloerlampen thuis gehad. Zowel klassiek, modern als industrieel waren op een of ander moment in mijn interieur te vinden. Eerst was ik helemaal gek van moderne vloerlampen, die thuis een superstrak design gaven. Tegenwoordig heb ik deze met industriële vloerlampen aangevuld, die een wat robuustere ingeving met zich mee brengen. Vandaag de dag kan er gezegd worden dat mijn interieur van alle markten thuis is, en hopelijk kan ik binnenkort, samen met mijn vriendin, ook kindervloerlampen aanschaffen.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s